Deze cursus is verlopen

2017 - 2019: SEH - Werken met een meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling - KNMG/ABAN

Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor artsen en verpleegkundigen op de afdeling spoedeisende hulp. De cursus gaat over het signaleren van en handelen bij vermoedens van verschillende vormen van huiselijk geweld: kindermishandeling, partnergeweld en ouderenmishandeling. De meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling is daarbij leidraad. Ook leer je over de verplichte kindcheck. WAT LEER JE IN DE CURSUS? Je leert wat huiselijk geweld is....

30
2 Punten
Online
E-learning
E-learning

Prijzen

Regulier € 30
Opmerking :Bedrag is excl. BTW

Beroepen

Anesthesioloog
20 Oct 2016
19 Oct 2018
2 Punten
ABAN
Arts
20 Oct 2016
19 Oct 2018
2 Punten
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
20 Oct 2016
19 Oct 2018
2 Punten
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
20 Oct 2016
19 Oct 2018
2 Punten
ABAN
Arts infectiebestrijding KNMG
20 Oct 2016
19 Oct 2018
2 Punten
ABAN

Competenties

Medische handelen 40 %
Communicatie 40 %
Professionaliteit en kwaliteit 20 %
Omschrijving

Omschrijving

Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor artsen en verpleegkundigen op de afdeling spoedeisende hulp. De cursus gaat over het signaleren van en handelen bij vermoedens van verschillende vormen van huiselijk geweld: kindermishandeling, partnergeweld en ouderenmishandeling. De meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling is daarbij leidraad. Ook leer je over de verplichte kindcheck.

WAT LEER JE IN DE CURSUS?

Je leert wat huiselijk geweld is.

Je leert welke signalen kunnen wijzen op huiselijk geweld.

Je leert werken volgens de vijf stappen van een meldcode kindermishandeling en huiselijk geweld.

Je leert wat de verplichte kindcheck inhoudt en voor jouw werk betekent.

Je werkt met praktijkvoorbeelden en videofragmenten. Zo oefen je bijvoorbeeld met het herkennen van verschillende signalen bij verschillende doelgroepen.

Je leert meer over lichamelijke signalen zoals blauwe plekken en brandwonden. Ook kijk je naar andere signalen, zoals het gedrag van een patiënt.

OPFRISMOMENT

Deze cursus bevat opfrismomenten. Een opfrismoment is een kort stukje scholing dat extra informatie of verdieping bij een leeronderdeel bevat. Een opfrismoment duurt maximaal 15 minuten. Als een cursus opfrismomenten bevat, dan krijgt de gebruiker deze automatisch toegestuurd drie maanden en een half jaar na het afronden van de scholing. De opfrismomenten zijn niet geaccrediteerd bij de diverse kwaliteitsregisters.

IN SAMENWERKING MET

Al onze cursussen worden ontwikkeld in samenwerking met professionals uit de praktijk, in dit geval verpleegkundigen en artsen werkzaam op de spoedeisende hulp.

Augeo academy B.V.

helpdesk@augeo.nl
67, Hoofdstraat, Driebergen, 3971KD