• share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Signaleren van kindermishandeling en huiselijk geweld voor huisartsen

  Deze cursus ondersteunt u om kindermishandeling en huiselijk geweld beter en eerder te herkennen. U leert welke signalen u op de huisartsenpost en in de huisartsenpraktijk kunt opvangen en hoe u deze kunt interpreteren.

  De cursus biedt een variëteit aan werkvormen aan. Videofragmenten van lastige praktijksituaties concretiseren de leerstof, experts helpen u op weg om situaties te duiden, en door middel van interactieve vragen wisselt u ervaringen uit met collega’s. Daarnaast vindt u in de bibliotheek van de cursus extra informatie ter verdieping. De cursus sluit af met een kennistoets.

  Deze cursus is een gezamenlijk initiatief van de Landelijke Huisartsenvereniging (LHV), de Vereniging Huisartsenposten Nederland (VHN) en The Next Page. De ontwikkeling van de cursus is mede mogelijk gemaakt door subsidie van het ministerie van VWS.


   

  Voor een volledig overzicht van de leerdoelen zie de toegevoegde bijlage

   

  laptop E-learning
  add 2.0 punten
  euro_symbol € 35.00

  € Deze cursus wordt alleen verkocht samen met cursus Handelen en de cursus 'Huiselijk geweld tegen volwassenen'. Dit pakket kost in totaal €105,00 excl. BTW.

  gps_fixed

  Leerdoelen

  De belangrijkste leerdoelen zijn:

  Kennis:

  • De cursist heeft recente kennis over de vormen, de signalen, de omvang, het ontstaan en de gevolgen van kindermishandeling en huiselijk geweld.

  Houding:

  • De cursist is zich bewust dat kindermishandeling en huiselijk geweld voorkomt en erkent dat hij, binnen zijn taken en mogelijkheden, een verantwoordelijkheid heeft in de signalering en aanpak daarvan.

  Vaardigheden:

  • De cursist kan signalen van kindermishandeling en huiselijk geweld herkennen, analyseren en zijn zorgen concreet onderbouwen aan de hand van vragen afgeleid van het SPUTOVAMO.
  business

  Organisatie

  business Augeo academy B.V.
  mail_outline helpdesk@augeo.nl
  place Hoofdstraat 67 3971 KD Driebergen
  keyboard_arrow_up