Deze cursus is verlopen

Psychopathologie bij ouderen (de psychiatrische diagnostiek bij ouderen)

psychische problemen

Diagnostiek van psychopathologie bij ouderen is vaak erg complex. Naast psychische klachten is er vaak ook sprake van somatische en sociale problemen. Ook comorbiditeit (bijv. met dementie of een verstandelijke handicap) komt regelmatig voor. Diagnostiek en met name de differentiaal diagnostiek is hier dus van groot belang. In deze cursus worden de hoofdgroepen van psychiatrische stoornissen bij ouderen behandeld. Ook kennis van veelvoorkomen...

675
18 Punten
(Meerdaagse) Nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 675
Opmerking :Inclusief lunches

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
18 Punten
ABC1
Huisarts
18 Punten
ABC1
Physician Assistant
18 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
18 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 80 %
Professionaliteit en kwaliteit 20 %
Omschrijving

Omschrijving

Inhoud

  • veel voorkomende psychiatrische beelden bij ouderen;
  • diagnostiek en differentiaal diagnostiek;
  • comorbiditeit bij ouderen met psychische problemen;
  • de rol van medicatie bij de diagnostiek;
  • samenwerken met verschillende disciplines in de ouderenzorg;
  • de voorwaarden voor een effectieve behandeling.


Doelgroep

Professionals die met ouderen werken of willen gaan werken: psychologen, POH’s-GGZ, SPV'ers, artsen met affiniteit voor de doelgroep ouderen.

Inleiding

Diagnostiek van psychopathologie bij ouderen is vaak erg complex. Naast psychische klachten is er vaak ook sprake van somatische en sociale problemen. Ook comorbiditeit (bijv. met dementie of een verstandelijke handicap) komt regelmatig voor. Diagnostiek en met name de differentiaal diagnostiek is hier dus van groot belang. In deze cursus worden de hoofdgroepen van psychiatrische stoornissen bij ouderen behandeld. Ook kennis van veelvoorkomende somatiek bij ouderen komt aan bod. Aan de hand van casuïstiek wordt geoefend met (differentiaal) diagnostiek en de behandeling van ouderen wordt kort aangestipt.

Leerdoelen

Na afloop van deze cursus is de deelnemer bekend met de grote psychiatrische beelden die voorkomen bij ouderen. Men heeft oog voor de specifieke elementen die men mee moet nemen in het proces van (differentiaal) diagnostiek.

RINO Amsterdam

info@rino.nl
5, Leidseplein, AMSTERDAM, 1017PR