abcdeSIM voor Huisartsen

De ‘ABCDE’-methode is een internationaal geaccepteerde benaderwijze van SEH-patiënten en vormt steeds meer de hoeksteen van de opvang ernstige zieke patiënten. Of het om trauma, non-trauma, volwassenen, kinderen, pre-hospitaal of de spoedeisende hulp gaat, de principes zijn hetzelfde. Het doel is om met een minimum aan tijdsverlies de gezondheidstoestand van een patiënt snel en accuraat in te schatten en te...

175
6 Punten
E-learning
E-learning

Prijzen

Regulier € 175
Opmerking :Prijs: € 175,00<br />Ledenprijs: € 122,50<br />AIOS prijs: € 122,50
Kortingen
€ 52.5
Alleen voor leden

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
6 Punten
ABC1
Huisarts
6 Punten
ABC1
Physician Assistant
6 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
6 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 40 %
Samenwerken 20 %
Professionaliteit en kwaliteit 40 %
Omschrijving

Omschrijving

De ‘ABCDE’-methode is een internationaal geaccepteerde benaderwijze van SEH-patiënten en vormt steeds meer de hoeksteen van de opvang ernstige zieke patiënten. Of het om trauma, non-trauma, volwassenen, kinderen, pre-hospitaal of de spoedeisende hulp gaat, de principes zijn hetzelfde. Het doel is om met een minimum aan tijdsverlies de gezondheidstoestand van een patiënt snel en accuraat in te schatten en te behandelen in volgorde van prioriteit.

Het acroniem ABCDE geeft de volgorde van evaluatie en resuscitatie: Airway, Breathing, Circulation, Disability en Exposure. Bij elke patiënt, maar met name bij patiënten met multipathologie biedt dit steun en geeft het richting aan de initiële opvang, resuscitatie en stabilisatie.

SERIOUS GAMING

Door gebruik te maken van Serious Gaming technologie wil abcdeSIM het onderwijs in de spoedeisende geneeskunde op een kosteneffectieve manier verbeteren.

In een online realistische virtuele spoedeisende hulp omgeving worden cursisten/spelers uitgedaagd om ernstige zieke patiënten te behandelen. Bij virtuele patiënten zijn fouten niet fataal maar juist leermomenten. Er worden acuut en ernstig zieke patiënten binnengebracht en de cursist leert de gezondheidstoestand van elke patiënt snel en accuraat inventariseren en op volgorde van prioriteit te resusciteren en te stabiliseren (met behulp van de ABCDE-methode).

Voor optimale effectiviteit van de online training is het essentieel dat de cursist de stress en tijdsdruk voelt die een belangrijk onderdeel zijn van echte patiënten zorg.

Leerdoelen

Via de e-learning leert u alles over de ABCDE-werkwijze. Vervolgens kunt u deze kennis in de praktijk brengen in een virtuele spoedomgeving.

Hier speelt u vijf scenario’s met steeds een andere casus. Alles is afgestemd op de werksituatie van de huisarts.

De scenario’s dient u met goed gevolg af te sluiten voor uw accreditatie.

Het spel bevat ook een uitgebreide tutorial. Kortom, train uw vaardigheden als huisarts met levensechte spoedpatiënten in deze medische ‘serious game’.

SeksHag

sekshag@nhg.org
54, Condensatorweg, Amsterdam, 1014AX