Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Strategisch Management

  Cursus voor geïnteresseerde huisartsen die minimaal 1 jaar praktijkhoudend zijn.


  U heeft vast gemerkt hoeveel er bij komt kijken bij het runnen van een huisartsenpraktijk. Zowel interne als externe factoren hebben invloed op het functioneren van uw praktijk: de toename van de zorgvraag, een nieuw bekostigingsmodel, substitutie van activiteiten naar de eerste lijn, etc. Het is voor u, uw medewerkers en de patiënten belangrijk dat de praktijk effectief en efficiënt is georganiseerd. Daarmee helpen we u graag.

  place Utrecht
  add 20 punten
  euro_symbol € 1,050.00
  event 30-10-2018 tot 13-11-2018
  access_time 09:30 - 16:30

  € LHV-leden 1050 euro Aios 800 euro Niet-lid 2100

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  30-10-2018 09:30 - 16:30 Utrecht
  13-11-2018 09:30 - 16:30 Utrecht
  description

  Omschrijving

  Om u te ondersteunen bij het opdoen van de nodige kennis en het ontwikkelen van de daarbij horende vaardigheden heeft Feducon, in samenspraak met drs. Yuri Fisscher, huisarts (LHV Academie), de tweedaagse cursus 'Strategisch management: de praktijk voor de toekomst' opgezet. Deze cursus geeft u inzicht in het ontwikkelen van een strategisch beleid voor de praktijk en reikt de vaardigheden aan, die nodig zijn om het strategische beleid te implementeren.

   

  list

  Programma

  Dag 1: Stevige analyse van de huisartsenpraktijk

  De eerste dag staat in het teken van verschillende bedrijfskundige analyses. U leert op een gestructureerde manier verandering in de omgeving van de huisartsenpraktijk in kaart te brengen. Wat zijn voor u bijvoorbeeld de gevolgen van de veranderingen rondom de financiering van de huiartsenzorg? Hoe sluit uw praktijk aan op de steeds complexere zorgvraag? Welke ontwikkelingen zijn voor u relevant en welke kunt u laten lopen? Aan de hand van andere analyses brengen we de p[raktijk zelf in kaart.


  Dag 2: De juiste keuze

  De tweede dag staat in het teken van het maken van strategische keuzen, om deze vervolgens te vertalen in doelstellingen contrete acties. Aan de hand van een nieuwe of een aangepaste missie en visie maken we de strategische keuze die past bij uw praktijk en uw pe3rsoonlijke opvatting over het werken als zorgprofessional reflecteert.

  De huiswerkopdrachten van deze cursus zijn zo opgesteld dat de uitkomsten direct in het beleidsplan opgenomen kunnen worden.

  gps_fixed

  Leerdoelen

  • U leert de factoren herkennen die meegewogen dienen te worden in de strategische besluitvorming binnen een huisartsenpraktijk
  • U leert hoe u het strategische beleid te implementeren in uw praktijk
  • U leert bepalen hoe u uw praktijk vorm wilt geven
  • U leert hoe u uw visie kan realiseren
  • U leert hoe in te spelen op verschillende relevante ontwikkelingen
  business

  Organisatie

  business Landelijke Huisartsen Vereniging
  mail_outline academie@lhv.nl
  place Mercatorlaan 1200 3528 BL UTRECHT Nederland

  De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) behartigt de belangen van bijna 11.000 huisartsen en huisartsen in opleiding in Nederland en ondersteunt de leden individueel en collectief. Via de LHV Academie biedt de LHV praktische en geaccrediteerde nascholing aan, voor u en uw team. De LHV Academie heeft een zeer uitgebreid aanbod, zowel voor starters als voor ervaren huisartsen en behandelen onderwerpen die u helpen bij uw praktijkvoering en -organisatie. U hoeft bovendien niet ver te reizen, want we verzorgen nascholingen in het hele land, dus ook bij u in de buurt.

  keyboard_arrow_up