Deze cursus is verlopen

Digitale geboortezorg

De juiste informatie op het juiste moment
digitale zorgdigitale verloskundezwangerschapbevalling

Over de mogelijkheden van en ervaringen met digitale zorg tijdens de zwangerschap, bevalling en na de geboorte wordt u bijgepraat. Natuurlijk kunt u ook al uw vragen stellen.

49
0-1 Punten
Online
Webinar
Webinar

Prijzen

Regulier € 49

Beroepen

Gynaecoloog
1 Punten
NVOG
Physician Assistant
1 Punten
NAPA, NVOG
Praktijkondersteuner Ouderenzorg (POH-ouderen)
Accreditation in aanvraag
V&VN
Praktijkverpleegkundige huisartsenzorg (PVH)
Accreditation in aanvraag
V&VN
Verloskundigen
1 Punten
KNOV

Competenties

Medische handelen 40 %
Kennis en wetenschap 20 %
Professionaliteit en kwaliteit 40 %

Sprekers

prof.dr. Mireille Bekker

hoogleraar Verloskunde UMC Utrecht
Omschrijving

De technologische ontwikkelingen van software, wearables en big data snellen ons vooruit. Ook binnen de geboortezorg is steeds meer mogelijk. Zo richtte het UMC Utrecht in 2017 het digitale platform SAFE@home op voor zwangeren. Tijdens de COVID-19 pandemie werd dit uitgebreid naar SAFE@home-corona. Een andere nieuwe ontwikkeling is bijvoorbeeld de BirthCoach VR (natuurlijke vorm van pijnstilling tijdens de bevalling) en BirthCoach app (programma ter voorbereiding op de bevalling). Hoe kunt u als verloskundig zorgverlener de digitale geboortezorg toepassen in uw dagelijkse praktijk? En draagt deze zorg bij aan de toenemende wens van zwangeren de eigen regie te voeren over zwangerschap en bevalling? Wat zijn de ervaringen van zwangeren, ouders en zorgprofessionals?

Over de mogelijkheden van en ervaringen met digitale zorg tijdens de zwangerschap, bevalling en na de geboorte wordt u bijgepraat. Natuurlijk kunt u ook al uw vragen stellen. Dit webinar wordt begeleid door prof.dr. Mireille Bekker, hoogleraar Verloskunde UMC Utrecht.

SCEM

Wij willen professionals helpen de zorg te verbeteren. En daarom ontwikkelen en organiseren we (na)scholingsprogramma’s. Programma’s die je terugvoeren naar de gemeenschappelijk kern waarin we elkaar vinden; namelijk de patiënt. Geïnteresseerd in onze nascholingen, vul het formulier Houd mij op de hoogte in op www.scem.nl
scem@scem.nl
0345576642
6, Brenkmanweg, Culemborg, 4105DH