Deze cursus is verlopen

Bijblijfsessie GGZ

Omgaan met de uitdagingen van deze tijd
ggzgeestelijke gezondheidszorgpsychologiemillenial-problematiekstoppen met antidepressivavirtual realityrouwrouw en verlieseetgewoonteszwakbegaafdheidlicht verstandelijke beperkingLVBnarcisme

De geestelijke gezondheidszorg is een dynamisch vakgebied, waarin u dagelijks met zeer uiteenlopende problematiek en hulpvragen wordt geconfronteerd. Het is daarom belangrijk om kennis te nemen van nieuwe ontwikkelingen en specialistische thema’s. Ontmoet op de eerste ‘Bijblijfsessie Psychologie’ deskundigen die u meenemen in de wereld van hun vaken kennisgebied.

269
0-5 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 269

Beroepen

Gezondheidszorgpsycholoog
23 May 2024
24 May 2024
5 Punten
FGzPt
Gezondheidszorgpsycholoog - Klinisch neuropsycholoog
23 May 2024
24 May 2024
5 Punten
FGzPt
Gezondheidszorgpsycholoog - Klinisch psycholoog
23 May 2024
24 May 2024
5 Punten
FGzPt
Praktijkondersteuner Huisarts - kind en jeugd (POH-GGZ Kind & Jeugd)
5 Punten
LV POH-GGZ, NVvPO
Praktijkondersteuner Huisarts - Somatiek (POH-S)
5 Punten
LV POH-GGZ, NVvPO

Sprekers

Thom van den Heuvel

GZ-psycholoog/ psychotherapeut
Somber of bang maar ook een narcist: wat nu?

Annemarie van Bellegem

kinderarts sociale pediatrie
Rare eetgewoontes: what to do?

Jeanet Nieuwenhuis

psychiater
Laagbegaafdheid in de GGZ: een blinde vlek?

Ineke van der Ham

hoogleraar Technologische Innovaties in de Neuropsychologie
Psychologie in de virtuele wereld

Eric Ruhé

klinisch epidemioloog/psychiater
Afbouwen van antidepressiva doe je samen!

Carlo Leget

hoogleraar Zorgethiek/bijzonder hoogleraar Palliatieve zorg
Wat is de zin van verlies en rouw?

Henno Oldenbeuving

senior adviseur onderwijsconcepten
Millennials, wat moet je weten om ze nóg beter te begrijpen?

Doelen

Kennis nemen van nieuwe ontwikkelingen en specialistische thema's

Hoe kunt u de relatie met een patiënt met een angst en/of depressie én een persoonlijkheidsstoornis zo vormgeven dat de kans op succes groter wordt?
Rare eetgewoontes bij jongeren
Screening en behandeling van LVB-patiënten in de GGZ
Psychologie in de virtuele wereld
Afbouwen van antidepressiva
Hoe help je cliënten om te gaan met verlies en rouw?
Millennials beter begrijpen en helpen
Omschrijving

De geestelijke gezondheidszorg is een dynamisch vakgebied, waarin u dagelijks met zeer uiteenlopende problematiek en hulpvragen wordt geconfronteerd. Het is daarom belangrijk om kennis te nemen van nieuwe ontwikkelingen en specialistische thema’s. Ontmoet op de eerste ‘Bijblijfsessie Psychologie’ deskundigen die u meenemen in de wereld van hun vaken kennisgebied. Hierbij staat centraal hoe deze aanvullende kennis direct toepasbaar is in uw dagelijkse praktijk. Waar moet u op letten, wat kunt u betekenen, en hoe gaat u om met veranderingen in de GGZ? In samenspraak met u hebben we een aantal relevante thema’s geselecteerd. De dag staat in het teken van één doel: het bieden van optimale zorg aan uw cliënten!

Net als de problematiek en hulpvragen in uw spreekkamer zijn de onderwerpen in het programma zeer divers, van omgang met rouw en verlies tot psychologie in de virtuele wereld. We bespreken uw rol in de afbouw van antidepressiva en wat u kunt betekenen voor mensen met afwijkende eetgewoontes. Verder wordt onder de aandacht gebracht dat zwakbegaafdheid en licht verstandelijke beperkingen vaker voorkomen in de GGZ dan doorgaans wordt erkend. Wat maakt het lastig om deze, meestal onzichtbare, beperkingen te herkennen en hoe gaat u er vervolgens mee om? Ook krijgt u handvatten hoe een behandeling van een depressie of angststoornis te laten slagen bij een patiënt met narcistische trekken. We sluiten de dag af met een lezing over de generatie ‘late millennials’. Hoe kun je advies en informatie zo vormgeven dat het aansluit bij hun belevingswereld?

SCEM

Wij willen professionals helpen de zorg te verbeteren. En daarom ontwikkelen en organiseren we (na)scholingsprogramma’s. Programma’s die je terugvoeren naar de gemeenschappelijk kern waarin we elkaar vinden; namelijk de patiënt. Geïnteresseerd in onze nascholingen, vul het formulier Houd mij op de hoogte in op www.scem.nl
scem@scem.nl
0345576642
6, Brenkmanweg, Culemborg, 4105DH