Adem-, Bewustwordings- en Ontspanningsoefeningen

ademoefeningenbewustwordingsoefeningenontspanningsoefeningenontspanningademhalingABOABO-oefeningen

Wist je dat de manier waarop we spanning ervaren te beïnvloeden is door middel van adem-, bewustwordings- en ontspanningsoefeningen (ABO)? Tijdens deze cursus ga je praktisch aan de slag met casuïstiek en ontdek je het effect van ontspanning en bewustwording op stressgerelateerde klachten. Zo kun je jouw cliënten leren om te gaan met hun gevoelens van stress en spanning.

08 mei 2024
10:00 - 17:00
1190
16-34.5 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 1190
Inclusief : Studiemateriaal, verzorging en locatiekosten
Exclusief : BTW

Datum en locatie

08 mei 2024
10:00
19 jun. 2024
17:00
Stationshal 305, 3511CE, Utrecht
16 okt. 2024
10:00
27 nov. 2024
17:00
Stationshal 305, 3511CE, Utrecht

Beroepen

Ergotherapeut
34.5 Punten
EN
Fysiotherapeut
30 Punten
KNGF, KRF
Logopedist
34.5 Punten
NVLF
Oefentherapeut
34.5 Punten
VvOCM
Praktijkondersteuner Ouderenzorg (POH-ouderen)
16 Punten
V&VN

Sprekers

Danielle Bersma

Fysiotherapeut
Danielle Bersma is fysiotherapeut. Zij is gespecialiseerd in bekkenbodemtherapie en osteopathie voor dieren. Tevens is zij directeur van Samsara Yoga Opleiding. Ademhaling en ontspanning hebben al 30 jaar haar belangstelling.

Loes van der Mee

Yogadocent
Loes van der Mee (MSc.) is yogadocent aan de Samsara Yoga Opleiding. Zij is gestalttherapeut en heeft daarnaast 40 jaar ervaring als coach in het beroepsonderwijs en als docent Nederlands en communicatieve vaardigheden.
Omschrijving

Is dit de cursus voor jou?

  • Je werkt met cliënten met stressstoornissen vanuit je rol als fysiotherapeut, oefentherapeut, logopedist of ergotherapeut
  • Je bent geïnteresseerd in het positieve effect van bewust ademen op het stressniveau
  • Het toepassen van een duurzame oplossing tegen stress spreekt jou aan en je wilt ABO-oefeningen toepassen binnen je therapeutisch handelen

Wat leer je tijdens de cursus Adem-, Bewustwordings- en Ontspanningsoefeningen?

  • Je vergroot je inzicht in het ademhalingssysteem en het therapeutisch spectrum waarbinnen je ABO-oefeningen indiceert, uitvoert en evalueert
  • Je ontdekt welke factoren invloed hebben op de ademhaling, zoals mindfulness en ontspanning
  • Je leert je cliënt de ademhaling op een bewuste manier in te zetten om stressgerelateerde klachten te verminderen

Benieuwd naar de volledige inhoud van de cursus? Bekijk het complete cursusprogramma.

Ervaren professionals

Danielle Bersma is fysiotherapeut en directeur van Samsara Yoga Opleiding. Ze is gespecialiseerd in bekkenbodemtherapie en osteopathie voor dieren. Ademhaling en ontspanning hebben al 30 jaar haar belangstelling.

Loes van der Mee (MSc) is yogadocent aan de Samsara Yoga Opleiding. Ze is gestalttherapeut en heeft daarnaast 40 jaar ervaring als coach in het beroepsonderwijs en als docent Nederlands en communicatieve vaardigheden.

Jouw vervolgmogelijkheden

Wil je na de cursus doorstuderen? Bij Pro Education kun je meerdere cursussen over ontspanning en bewustwording volgen. Verdiep je nog verder in jouw vakgebied en verbreed je kennis met de onderstaande cursussen:

  • Motivational Interviewing
  • Werken met Mindfulness in de Zorg


Pro Education BV

Pro Education is een van de grootste opleiders op paramedisch gebied in Nederland. Wij bieden cursussen en opleidingen aan voor fysiotherapeuten, ergotherapeuten, oefentherapeuten, logopedisten en diëtisten. Bent u al paramedicus? Dan vindt u bij Pro Education een uitgebreid en actueel bij- en nascholingsaanbod om uw ambities te realiseren. Maar ook als u paramedicus wilt worden, kunt u bij ons terecht voor verschillende initiële HBO Bacheloropleidingen. Daarnaast bieden we verschillende HBO-programma's en Masterclasses. Deze zijn vaak onderdeel van een langer lopend traject, waardoor u kunt 'stapelen' tot een volledige HBO-Bachelor- of Mastergraad. Onze aanpak is uniek, omdat wij optimaal proberen aan te sluiten op de werksituatie van onze deelnemers. Door de lesgroepen klein te houden, krijgen alle deelnemers de mogelijkheid vraagstukken uit de eigen praktijk in te brengen. Daarnaast zijn al onze docenten vakspecialisten die met beide benen in het vakgebied staan.
info@proeducation.nl
0205677999
7, Marathon, Hilversum, 1213 PD