Scholing Acute Verloskunde

Een gezamenlijke training voor (jouw team van) Verloskundigen en Kraamverzorgenden
acute verloskundereanimatie pasgeborenevaardigheidsonderwijs spoedeisende handelingen

Deze scholing is bedoeld voor verloskundigen en kraamverzorgenden die hun vaardigheden en kennis ten aanzien van de acute verloskunde willen trainen. Door samen te trainen, ieder in de eigen rol, wordt de samenwerking tussen beiden versterkt. Basisdoel van deze training is om de kans op complicaties en/of schade aan moeder en kind te verminderen door het systematisch en geprotocolleerd oplossen van acute verloskundige situaties. In de wetenschap dat veel calamiteiten in acute situaties berusten op communicatie en samenwerking draagt deze gezamenlijke training in hoge mate bij aan dit doel

01 jun. 2024
00:00 - 03:30
100
0-3.5 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 100

Datum en locatie

01 jun. 2024
00:00
03:30
Nog te bepalen Nog te bepalen, 1234AB, Nog te bepalen
01 jul. 2024
00:00
03:30
Nog te bepalen Nog te bepalen, 1234AB, Nog te bepalen
01 sep. 2024
00:00
03:30
Nog te bepalen Nog te bepalen, 1234AB, Nog te bepalen
01 okt. 2024
00:00
03:30
Nog te bepalen Nog te bepalen, 1234AB, Nog te bepalen
01 nov. 2024
00:00
03:30
Nog te bepalen Nog te bepalen, 1234AB, Nog te bepalen
03 dec. 2024
00:00
03:30
Nog te bepalen Nog te bepalen, 1234AB, Nog te bepalen

Beroepen

Kraamverzorgende
Accreditation in aanvraag
KCKZ
Verloskundigen
01 Jun 2024
31 May 2027
3.5 Punten
KNOV

Competenties

Medische handelen 60 %
Samenwerken 20 %
Communicatie 20 %

Doelen

De deelnemer:

herkent en anticipeert op verloskundige, maternale en neonatale complicaties
verricht of assisteert bij de verpleegkundige/verloskundige handelingen om de calamiteit te behandelen of verdere escalatie te voorkomen.
schakelt op tijd hulp in
werkt samen met alle bij de verloskundige calamiteiten betrokken disciplines
neemt waar nodig leiding of delegeert de leiding bij verloskundige calamiteiten
past evidence based/best practice protocollen toe
kan door reflectie de eigen kennis en vaardigheden en die van collega’s verdiepen.
kan goed en correct communiceren (SBAR)
Omschrijving

Scholing Acute Verloskunde

Een gezamenlijke training voor (jouw team van) Verloskundigen en Kraamverzorgenden

Deze scholing is bedoeld voor verloskundigen en kraamverzorgenden die hun vaardigheden en kennis ten aanzien van de acute verloskunde willen trainen. Door samen te trainen, ieder in de eigen rol, wordt de samenwerking tussen beiden versterkt. Basisdoel van deze training is om de kans op complicaties en/of schade aan moeder en kind te verminderen door het systematisch en geprotocolleerd oplossen van acute verloskundige situaties.

In de wetenschap dat veel calamiteiten in acute situaties berusten op communicatie en samenwerking draagt deze gezamenlijke training in hoge mate bij aan dit doel


Tijdens de training is er naast aandacht voor communicatie en samenwerking alle tijd om de vaardigheden hands-on en d.m.v. (veilig en laagdrempelig) scenario onderwijs te oefenen. De scenario’s worden geëvalueerd op zowel medisch technisch handelen als op communicatie en overdracht: wat ging er goed en wat kan er volgende keer beter?

“Uniek” aan deze training is dat een ieder kan trainen met de voor hem/haar bekende protocollen en werkwijzen. Met andere woorden; je traint met de protocollen of (cave-) klappers die je gewend bent, zodat je niet weer een nèt andere aanpak hoeft aan te leren. Immers iets wat goed in je systeem zit moet je niet veranderen.


Deze training is speciaal opgezet voor dedicated teams (d.w.z. een “eigen” team van verloskundigen en kraamverzorgenden rondom een praktijk), maar kan zeker ook individueel gevolgd worden.

Buurvrouw en Buurvrouw

Buurvrouw & Buurvrouw verzorgt positieve en praktische trainingen voor teams en medewerkers in de zorg rondom het thema werkgeluk en positieve gezondheid. Tijdens de trainingen rondom het thema werkgeluk worden team en medewerkers zich meer bewust van datgene wat je werkgeluk bepaalt: wat geeft plezier en voldoening in je werk, waar word je blij van? Deze intrinsieke drijfveren worden herontdekt en (kleine) haalbare acties om het werkplezier te verhogen uitgevoerd. Deze positieve benadering levert veel energie op en geeft medewerkers weer grip op hun werkplezier. Zo kunnen kleine veranderingen op termijn een groot effect opleveren met betere prestaties en samenwerking binnen teams tot gevolg. Ook wanneer team en medewerkers zich meer willen verdiepen en scholen in werken met positieve gezondheid kunnen zij bij ons terecht. Op een praktische en inspirerende manier worden zij meegenomen in de nodige stappen om PG te implementeren in de dagelijks praktijk.
info@buurvrouwenbuurvrouw.one
0646398472
20, De Vos van Steenwijkstraat, De Wuhk, 7957BG