VS & PA Congres

huisartsenpraktijkPhysician assistantsverpleegkundige

Het congres bestaat uit 2 plenaire lezingen en zowel in de ochtend als in de middag kan gekozen worden voor 2 van 3 aangeboden workshops. De praktische toepasbaarheid voor in de huisartsenpraktijk staat voorop.

12 jun. 2024
295
6 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 295
Opmerking :€ 265,00 | Abonnementhouder; € 295,00 | Niet-abonnementhouder

Datum en locatie

12 jun. 2024
09:00
17:05
Barchman Wuytierslaan 2, 3818LH, Amersfoort

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
6 Punten
ABC1
Huisarts
6 Punten
ABC1
Physician Assistant
6 Punten
ABC1, NAPA
Specialist ouderengeneeskunde
6 Punten
ABC1
Verpleegkundig specialist algemene gezondheidszorg
6 Punten
VSR
Omschrijving

Denk aan hersenletsel

In Nederland leven ongeveer 650.000 mensen dagelijks met de gevolgen van niet aangeboren hersenletsel. Een aantal van hen komt daarvoor met – soms vage – klachten bij u op het spreekuur. Hoe weet u dat de patiënt geen burn-out heeft of een arbeidsconflict, maar wellicht kampt met de naweeën van een beroerte of val van zijn fiets, een aantal maanden eerder?

Een plenaire sessie over het herkennen en erkennen van hersenletsel in de praktijk.

Caroline van Heugten, Hoogleraar Klinische Neuropsychologie Maastricht


1.      Alle kleuren van de regenboog, gender diversiteit in de gezondheidszorg

Vul niet teveel in en veronderstel niet teveel. Dat lijkt vanzelfsprekend in uw werk. Maar onbewuste vooroordelen en aannames hebben we allemaal, ook binnen de gezondheidszorg. Het is nog niet zo eenvoudig om sensitieve zorg te bieden met een focus op het open bespreken van diversiteit in sekse, gender en seksuele oriëntatie. Want hoe pakt u dit gesprek aan? Wat vraagt u wel en wat juist niet? Wat kunt u betekenen in de zoektocht van uw patiënt? De spreker verheldert begrippen en afkortingen en geeft u handvatten en aandachtspunten voor de begeleiding van uw patiënten

Jip Bouwens, onderzoeker en docent ‘Treat it Queer’


2.      Kinderorthopedie: pluis of niet pluis

“Heeft mijn kind platvoeten?”, “Staan zijn benen niet te ver uit elkaar?”, “Is mijn dochter niet te stijf en waarom valt zij steeds?” In een interactieve setting wordt casuïstiek besproken met de vraag: is dit nog normaal of niet? En als het niet normaal is wat dan?

Joost van Dijsseldonk (MMC, kinderorthopedisch chirurg)


3.       Acute cardiovasculaire problemen bij ouderen

Wat zijn de meest voorkomende acute cardiovasculaire problemen bij ouderen? Kun jij de (alarm)symptomen onderscheiden die duiden op een angina pectoris, acuut hartinfarct, hart- en nierfalen, PAV en atriumfibrilleren? En wanneer is iets acuut?

Een workshop over het herkennen, onderscheiden en diagnosticeren van acute cardiale klachten bij ouderen.

Manu de Roo, Verpleegkundig specialist cardiologie


4.       De overgang: hormonen of toch maar niet?

(H)erkent u overgangsklachten op uw spreekuur? Hoe zit dat ook alweer fysiologisch gezien?

Wat weet u van hormonale substitutie therapie (HRT) en de voor- en nadelen hiervan? En wat kunt u betekenen voor vrouwen die alleen in aanmerking komen voor niet-hormonale therapie? Laat u bijpraten over wat u kunt bieden aan begeleiding van overgangsklachten volgens de huidige stand van zaken.


5.       Proctologische problematiek

U ziet regelmatig patiënten met proctologische problematiek op het spreekuur. Veel van deze klachten zijn met relatief eenvoudige interventies te verhelpen. En hoewel er bij anale aandoeningen met name aan hemorroïden en fissuren wordt gedacht, bestaat er een heel scala aan proctologische aandoeningen. Daarom is een goede diagnose van belang zodat u beter in staat bent om de verschillende aandoeningen te onderscheiden en uw patiënt optimaal te behandelen in de eigen praktijk.

Edgar Furnée, algemeen en colorectaal chirurg UMCG / Keizer Kliniek Assen


6.       Haar- en nagelziekten

De patiënt komt zelden bij u met een nagelafwijking als hoofdklacht. Desondanks komen nagelafwijkingen veel voor. Herkent u de fysiologische, ortho-ergische en traumatische nagelafwijkingen? Welke nagelafwijkingen zien we bij eczeem, psoriasis en alopecia areata? Advies, diagnostiek of verwijzen?


Pubers achter de schermen

Een lezing die humoristisch én serieus is. Waarom vinden veel pubers het zo lastig om een gamecontroller weg te leggen en af te schakelen van social media? Wat zijn de gevaren en wat zijn de voordelen? Op een boeiende manier krijgt u een kijkje in het brein van een puber en wordt u meegenomen in de belevingswereld van een puber en hun omgeving. Deze lezing gaat over wat gamen en social media met pubers doen, en over wanneer ouders zich terecht én onterecht zorgen maken.

Aletta Smits, hoofddocent en onderzoeker Hogeschool Utrecht


Stichting Kwaliteit en Ontwikkeling Huisartsenzorg

Onze naam zegt het al, wij staan voor kwaliteit. Wij willen goede zorg voor patiënten, zorg die toegankelijk is en betaalbaar blijft. Zorg door deskundige professionals die de patiënt écht centraal zetten. Dat is onze maatschappelijke ambitie.
info@stichtingkoh.nl
0402310620
100, Tilburgseweg-West, Eindhoven, 5652NP