Praktijkstart

praktijkhuisartsenpraktijkeerstelijns praktijkklinische praktijkpraktijk opstartenpraktijk oprichten

Denkt u erover een praktijk te starten of staat u op het punt een praktijk over te nemen of toe te treden tot een maatschap? In deze nascholing krijgt u veel praktische tips en leert u collega’s kennen die ook een praktijk gaan starten. Overname, praktijkvoering en declareren: het komt allemaal aan bod. U krijgt gratis het handboek ‘Een eigen praktijk'.

01 jul. 2024
09:30 - 17:00
240 - 699
14 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - series

Prijzen

Variabel € 240 - 699
Opmerking :Leden € 485,- Aios € 240,- Niet-leden € 699,-

Datum en locatie

01 jul. 2024
09:30
02 jul. 2024
17:00
Mercatorlaan 1200, 3528BL, Utrecht
16 sep. 2024
09:30
17 sep. 2024
17:00
Mercatorlaan 1200, 3528BL, Utrecht
18 nov. 2024
09:30
19 nov. 2024
17:00
Mercatorlaan 1200, 3528BL, Utrecht
16 dec. 2024
09:30
17 dec. 2024
17:00
Mercatorlaan 1200, 3528BL, Utrecht

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
14 Punten
ABC1
Huisarts
14 Punten
ABC1
Physician Assistant
14 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
14 Punten
ABC1

Sprekers

Betty Bosman

B. Bosman Declaratie- en Organisatieadvies Huisartsenpraktijken
Betty Bosman werkte jarenlang in het Radboud Universitair Medisch Centrum. Als echtgenote van een huisarts begon ze in 2007 met zijn financiële administratie. Ze ondervond aan den lijve wat er kan misgaan met bijvoorbeeld het boeken, het factureren en tijdens werkprocessen. Maar ze weet ook dat je in relatief korte tijd veel op orde kan brengen. Sinds 2011 heeft Betty haar eigen advies-en organisatiebureau voor huisartsenpraktijken, waarbij ze deze kennis overbrengt. De nadruk ligt hierbij op eenduidige werk- en declaratieprocessen, op tijdwinst en een optimale omzet.

Yuri Fisscher

Huisarts
Yuri Fisscher is sinds 2006 werkzaam als huisarts in Mook. Hij is tevens huisarts van twee AZC’s. Sinds 2010 werkt hij bij de LHV voor de formule De Startende Huisarts, waarvan hij in 2001 initiatiefnemer was.

Sonia Jennings

AAR Consult Advise & Ad interim Resources
Sonia Jennings is vanaf 2001 werkzaam vanuit haar eigen bedrijf AAR Consult als (interim) bestuurder, projectmanager/ consultant, trainer en coach werkzaam binnen de gezondheidszorg, met name de eerstelijn. Daarvoor is ze, van 1980 tot 1999, binnen de bankensector werkzaam geweest. Haar zakelijke financiële achtergrond combineert Sonia met haar kennis en ervaringen als bestuurder en leidinggevende binnen diverse organisaties en haar werk als coach en trainer. Sonia streeft bij de uitvoering van haar werkzaamheden immer naar een balans tussen gezonde zakelijke principes en menselijke waarden.

Sascha Nieborg

Relatiebeheerder / Belastingadviseur Noord Negentig
Sascha Nieborg is belastingadviseur medische beroepen bij Noord Negentig Accountants en Belastingadviseurs. Noord Negentig richt zich op het fiscaal en financieel begeleiden van medische beroepsbeoefenaren. Sascha is dagelijks in gesprek met (startende) huisartsen. Hij begeleidt en adviseert huisartsen vanaf de start van hun ondernemerschap tot de spreekwoordelijke finish.

Lennart Rijkers

Senior beleidsmedewerker LHV
Lennart Rijkers trad na zijn studies Gezondheidswetenschappen en Filosofie in dienst bij de LHV. In zijn functie als beleidsmedewerker spande hij zich in de afgelopen jaren vooral in voor de financiële en economische belangen van de huisarts. Dit doet hij op zowel collectief als individueel niveau. Zo houdt hij zich bijvoorbeeld bezig met de voorbereiding van de landelijke onderhandelingen, maar ook met het ontwikkelen van verschillende rekenmodellen.

Ad Vermaas

Senior beleidsmedewerker LHV
Senior beleidsmedewerker Ad Vermaas spreekt dagelijks huisartsen en stakeholders over de bekostiging van de huisartsenzorg. Als expert op dat gebied adviseert hij het LHV-bestuur over tarieven, ketenzorg en nieuwe bekostiging en behartigt hij de belangen van de huisarts in het overleg met de NZa. Hij is inhoudelijk betrokken bij de LHV-Declareerwijzer en geeft al vele jaren nascholing aan huisartsen over declareren. Zo weet hij goed waar huisartsen tegenaan lopen en wat zij nodig hebben. Ad begon zijn loopbaan als fysiotherapeut en studeerde daarna Beleid en Management Gezondheidszorg. Hij promoveerde op de financiële risicodeling tussen zorgverzekeraars en huisartsen.

Doelen

In deze tweedaagse nascholing krijg je praktische tips en inzichten die van belang zijn bij het starten of overnemen van een praktijk.

Omschrijving

Als startende praktijkhouder krijg je te maken met vele uitdagingen. In deze nascholing wordt aandacht besteed aan de grote lijnen van het ondernemerschap. Dit kan tijdrovend zijn maar binnen de LHV is veel kennis en ervaring aanwezig om jou op weg te helpen.

Gedurende deze twee dagen komen de volgende onderwerpen aan bod.

  • Overname
  • Financiën
  • Juridische aspecten praktijkstart
  • Declareren
  • Declaratieproces
  • Financiering huisartsenzorg
  • Financiering praktijk
  • Leidinggeven
  • Juridische aspecten werkgeverschap
  • Praktijkvoering


Ook interessant: lees ervaringsverhalen van andere collega's die je voorgingen in het starten van een eigen praktijk.


Landelijke Huisartsen Vereniging

academie@lhv.nl
1200, Mercatorlaan, Utrecht, 3528BL