Perfectionisme bij kind & jeugd

perfectionismecognitief gedragstherapeutische techniekenGCGtPerfectionisme bij kind

Deze cursus biedt deelnemers praktische handvatten om perfectionisme bij kinderen en jongeren in kaart te brengen en effectief te behandelen.

23 mei 2024
220
In aanvraag
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 220

Datum en locatie

23 mei 2024
09:30
16:30
Schipholweg 103, 2316XC, Leiden
20 jun. 2024
09:30
16:30
Schipholweg 103, 2316XC, Leiden
22 nov. 2024
09:30
16:45
Online
13 feb. 2025
09:30
16:30
Schipholweg 103, 2316XC, Leiden

Beroepen

Cognitief gedragstherapeut
Accreditation in aanvraag
6 Punten
VGCt
Gedragstherapeut
Accreditation in aanvraag
6 Punten
VGCt
Orthopedagoog-generalist
Accreditation in aanvraag
6 Punten
NIPK&J/NVO
Praktijkondersteuner Huisarts - kind en jeugd (POH-GGZ Kind & Jeugd)
Accreditation in aanvraag
6 Punten
LV POH-GGZ
Praktijkondersteuner Huisarts - Somatiek (POH-S)
Accreditation in aanvraag
6 Punten
LV POH-GGZ

Sprekers

Ilse van Kuilenburg

Docent
Ilse van Kuilenburg haar expertise ligt op het gebied van kinderen, jongeren, en jongvolwassenen in de BGGZ en SGGZ. Naast haar werk als regiebehandelaar binnen een ambulante SGGZ afdeling in Zuid-Holland, heeft zij afgelopen zomer (2022) haar eigen praktijk opgezet voor Generalistische BGGZ (jeugd en volwassenen). "In mijn werk heb ik kennis en ervaring opgedaan met een diversiteit aan (complexe) problematiek (bijv. trauma, verslaving, ADHD, angst, persoonlijkheidsproblematiek) en ben ik gewend aan systemisch en multidisciplinair werken. Daarnaast geef ik al jaren met veel plezier les binnen de POH-GGZ opleiding, CGW en CGT opleiding K&J en Volwassenen (VGCt). "
Omschrijving

Doelstelling:

Na afloop van de cursus:

  • Hebben deelnemers kennis en vaardigheden verworven in het toepassen van cognitief gedragstherapeutische technieken in het behandelen van perfectionisme, vanuit transdiagnostische visie. 
  • Weten deelnemers hoe zij perfectionistisch denken en doen bij jeugdigen beter in kaart kunnen brengen en behandelen door middel van gedragstherapeutische technieken. Er wordt hierbij geoefend met diverse cognitief-gedragstherapeutische interventies, zoals de functie analyse, cognitieve herstructurering van leefregels en kernovertuigingen, meerdimensionaal evalueren, kosten-baten analyse, stoelentechniek en gedragsexperimenten. 
  • Hebben deelnemers hun kennis vergroot m.b.t. factoren die perfectionisme in stand houden, inzicht gekregen in perfectionistisch denken en hebben deelnemers kunnen ervaren hoe het is om zelf de eigen lat ook wat minder hoog te leggen. 
  • Weten deelnemers hoe zij het zelfbeeld bij jeugdigen met perfectionisme kunnen verbreden/en versterken middels diverse vaardigheden (o.a. zelfcompassie, stress management, mindfulness, stoelentechniek).
  • Hebben de deelnemers zicht op de interactie tussen perfectionistische jeugdigen en de omgeving (biopsychosociaal model) en kunnen zij de omgeving betrekken t.b.v. terugvalpreventie. 

Werkwijze 

Gedurende deze cursus worden er verschillende werkvormen gebruikt. De docent zal interactieve presentaties en demonstraties geven, maar er zal ook praktisch geoefend worden door middel van rollenspellen en het oefenen in supgroepjes. 

King Nascholing

Hoge Kwaliteit postacademische nascholing voor een betaalbare prijs. Dat zijn de belangrijkste uitgangspunten van onze filosofie. Ben jij werkzaam als psycholoog of orthopedagoog in de Jeugdzorg, GGZ of in het onderwijs? Dan kun je bij ons terecht voor kwalitatief hoogwaardige én betaalbare cursussen. De huidige ontwikkelingen binnen ons vakgebied stellen steeds meer eisen aan (na)scholing. Wij vinden dat een prima ontwikkeling, maar realiseren ons ook dat het behalen van aanvullende registraties tijdrovend en bovendien erg kostbaar is. Wij willen professionals in de jeugdzorg helpen om continu up-to-date te blijven en bieden daarom een breed aanbod aan van betaalbare cursussen en trainingen voor hulpverleners in de GGZ, jeugdzorg en onderwijs.
info@kingnascholing.nl
0202443165
111, Czaar Peterstraat, Amsterdam, 1018PE