Webinar 'Is zindelijkheid een motorische vaardigheid'?

mictieproblemenmictieklachtendefecatieproblemenkinderenkinderfysiotherapiezindelijkheid

Na afloop van dit webinar weet je waar je naar kunt vragen in de anamnese om meer duidelijkheid te krijgen over mogelijke mictie- en defecatie problemen. Je hebt meer achtergrondkennis en herkent de signalen van mictie- en defecatieproblemen sneller. Dit zorgt ervoor dat je meer richting en adviezen kan geven aan het kind en de ouders.

21 mei 2024
19:00 - 21:30
45
2 Punten
Online
Webinar
Webinar

Prijzen

Regulier € 45
Opmerking :€ 39,- met NPi-kortingskaart

Datum en locatie

21 mei 2024
19:00
21:30
Online

Beroepen

Fysiotherapeut
2 Punten
KNGF, KRF
Omschrijving

Als behandelaar van kinderen tussen 0 en 18 jaar kun je een signalerende functie hebben als het gaat om zindelijkheidsproblemen.

  • Herken jij tekenen van poep- en plasproblemen?
  • Weet je welke signalen deze kinderen ongemerkt vertonen?
  • En weet je hoe jij ze op weg kunt helpen?

Uit onderzoek blijkt dat zindelijkheidsproblemen een grote impact hebben op het kind en zijn/haar omgeving. Maar kinderen met plas- en poepproblemen komen vaak pas laat in beeld. Soms omdat ouders en kinderen niet praten over de problemen, en soms omdat ze de juiste persoon nog niet tegen zijn gekomen die ze hiermee zou kunnen helpen. Hoe meer mensen in de omgeving van deze kinderen kennis hebben over zindelijkheidsproblemen en het gesprek hierover openen, hoe eerder problemen kunnen worden gesignaleerd, en hoe sneller deze kinderen kunnen worden behandeld.

In dit webinar voor kinderfysiotherapeuten, bekkenfysiotherapeuten en kinderoefentherapeuten delen Marleen en Tineke hun kennis en ervaring over zindelijkheidsproblemen bij kinderen.


1. Ze starten met de basis over zindelijkheidsontwikkeling;

2. Dan bespreken ze de problemen die zich kunnen voordoen en waaraan je die herkent;

3. En ze sluiten af met een korte weergave van de behandelmogelijkheden en welke disciplines hierbij een rol kunnen spelen

Tijdens dit interactieve webinar is er ruim voldoende tijd voor vragen en het delen van ervaringen.

Nederlands Paramedisch Instituut

Het NPi is het Landelijk Kenniscentrum voor Paramedische Zorg. De missie van het NPi luidt: het (verder) professionaliseren van fysiotherapeuten, oefentherapeuten, ergotherapeuten en andere (paramedische) professionals in de gezondheidszorg. Vanwege deze primaire focus is als slogan van het NPi gekozen: 'Kennis in beweging'. Het NPi wil het vooraanstaande kenniscentrum zijn; dat wil zeggen het kenniscentrum waar fysiotherapeuten, oefentherapeuten, ergotherapeuten en andere (paramedische) professionals als eerste aan denken als het gaat om deskundigheidsbevordering, informatievoorziening, praktijkgericht onderzoek en innovaties.
info@npi.nl
0334216100
7, Berkenweg, Amersfoort, 3818LA